Pacific Energy Concepts

Reimagining Functionality

Overview

LSW transformed an autobody shop into the new Pacific Energy Concepts (PEC) headquarters and warehouse in Downtown Vancouver.

This began with reimagining the existing space, identifying ways to make it vibrant, safe, energy-efficient, and functional. Equally important, we needed to design with PEC’s culture of innovation and service in mind, making its client-facing and service needs a key design consideration.

Key Stats

Square Footage

16,000

Completion

2017

Pairing Fun With Functionality

Since 2009, PEC has been bringing energy-efficient lighting design to commercial and warehouse environments. When approaching the design for their new home in Vancouver, we needed to create adequate and accessible storage solutions for PEC’s vast inventory, while bringing customer-facing spaces to the forefront of the site. To ensure the two environments support one another, we designed several meeting and breakout spaces that deliver the privacy and acoustic quality needed in a traditional office.

Throughout the course of this TI project, we conducted seismic upgrades and reinforcements, fire and safety upgrades, and allowed for the addition of a second floor. Most notably, we re-skinned the exterior and replaced all the windows to maximize natural daylighting.