The Source

Vancouver's Premium Climbing Gym

Overview

The Source is Vancouver’s largest indoor rock-climbing gym. Located downtown, the client wanted it to be both easily recognizable and complementary to the city’s character. The modern building envelope introduces a striking combination of storefront windows, masonry veneer, and aluminum composite panels to the neighborhood aesthetic. A window, three stories in height, looks onto the canyon-like climbing area, allowing passers-by to catch a glimpse of the activity that is happening inside.

The 5,000 sf climbing center offers over 50 routes on its 36 ft. walls and a dedicated “bouldering” area with 14-foot walls for advanced climbers. For climbers younger than eight, there’s a special mezzanine area that features a 20-foot instructional wall used for classes and private events. With a youth pass, children can challenge themselves on a bouldering wall, with a slide to return them to the bottom once they top-out.

Key Stats

Square Footage

5,000

Completed

2011