Three Creeks Medical Center

  • LOCATION: Vancouver, WA
  • COMPLETED: 2014

OVERVIEW

Located in the Salmon Creek area of Vancouver, the Three Creeks Medical Center joins four medical practices under one roof.  LSW worked with the owners (also future tenants) to design the building core and shell and individual tenant build outs.

One of the owners’ goals was to provide an easily-identifiable facility with adequate parking for visitors and staff.  In the initial planning stages, LSW completed many studies to find the best balance between building size and amount of parking.  Ultimately, a two-story, 29,000 sq. ft. footprint was developed with two tenants on each floor.  The building exterior is a combination of parallel, solid masonry walls which intersect with contrasting light-weight metal clad walls speckled with varied window size and placements.  Glazing at the corners of the building and main entry invite patrons into the building during the day and light it at night for maximum visibility.

Another owner goal was that the building feel warm and welcoming with good circulation to the tenant spaces.  From the parking lot, patrons enter into a two-story lobby.  Wood paneling clads the underside of the building canopy and creates a focal wall for the prominent stairs.  The wood is reclaimed from trees on the site that were removed during construction.  Each of the tenant office entries is visible from the lobby, making it easy for visitors to identify their destination.  In developing the individual tenant improvement layouts, LSW worked with the medical staff to analyze their existing office needs, create opportunities for growth, and ultimately create an interior layout that would best fit their needs.  A unique feature of this process was the ability to modify the building exterior to specifically fit the clients’ needs.