Thai Orchid

  • LOCATION: Vancouver, WA
  • COMPLETED: 2013

OVERVIEW

Located in a portion of the former Koplan’s furniture building, Thai Orchid is a 4,300 sq ft tenant improvement project consisting of minor site work, new exterior cladding, and interior renovations.  The construction process was a collaborative effort between the LSW design team, the contractor, and the owner.  Many of the interior and exterior finishes were chosen and installed by the owner.

On the exterior, the existing corrugated metal siding was removed and replaced with wood planks and perforated steel panels.  The stucco was repainted and steel canopies were removed to create a clean exterior appearance.   Restaurant signage wraps the corner of the building.

The majority of the work on the interior included the infill of an existing 1,000 sq ft split-level area.  Existing concrete was left exposed and was polished and stained.  The ceiling is open to beautiful wood bow trusses.  The final layout includes a commercial kitchen, restrooms, a banquet room, a sushi bar, liquor bar, and restaurant seating.  The owner wanted a warm, industrial-like feel.  Wood, brick, and metal were used on the walls to create interest and texture, while painted walls create a backdrop for artwork.  The contractor sourced reclaimed beams for the fabrication of a canopy over part of the restaurant seating and the liquor bar.  Examples of the owner’s creative touch are present throughout the restaurant.