Post Hospital Symposium

  • LOCATION: Vancouver, WA
  • COMPLETED: 2012

OVERVIEW

Seeing the potential for an adaptive reuse strategy for Post Hospital at the Fort Vancouver National Historic Site, the Fort Vancouver National Trust hired LSW Architects and Carleton Hart Architecture to help in furthering this mission.

The initial stage was to develop an assessment report that enumerates the architectural, structural, and systems needs of the building.  The second stage was to organize and conduct a Community Symposium, which tasked community members to develop a vision and desired use for the building. The symposium allowed participants to creatively brainstorm different needs the building could address in the Vancouver community as it relates to the arts, as well as list some of the challenges the National Trust would face and solutions it could employ to overcome them.  The community envisioned an arts center that would accommodate studios, galleries for historic artwork, retail display, rehearsal spaces, and offices for arts organizations, artists and entrepreneurs.  Using these elements, a conceptual design and corresponding cost estimate were generated for the projected renovation work.

The Fort Vancouver Trust is in the process of seeking grants and private donations to fund improvements in order to transform the historic building into a community space for art creation, display, performance, and education.