PEC

  • LOCATION: VANCOUVER, WA
  • COMPLETED: 2017

OVERVIEW

A central focus of our core values is to build stronger community. Rethinking and redesigning existing structures to meet new needs plays a pivotal role in revitalizing the community in which we are home to. Recycling old buildings offers architects opportunities to reanimate unique spaces. This enhances the users experience of the space as it projects the existing identity into a new age, preserving its history while embracing innovation and progress.

Keith Scott, Owner of Pacific Energy Concepts, recognizes the value in re-purposed architecture, and in partnership with LSW Architects, the vision of a modern space within the existing raw shell of a neglected building was born. To match the growing needs of PEC along with the challenges of a dilapidated structure, the addition of smooth steel interfaces with the existing rough concrete created a large warehouse and adaptable open office spaces. Spaces with movable pivot walls allows flexibility of uses private vs public. The exposed wooden structure above was sandblasted to reclaim the character that it once had while modern finishes and colors were introduced to compliment through contrast. With exterior lighting designed by PEC, the statement is maintained into the night and recaptures this once auto-shop – identifying a growing sector of downtown Vancouver, WA.