Creekside Medical

  • LOCATION: Vancouver, WA
  • COMPLETED: 2013

OVERVIEW

As one of the four tenants in the Three Creeks Medical Center, Creekside Medical is a family practice and pediatric medical clinic.  LSW worked with the staff on the interior layout and material and finish selection to create an attractive, functional space.

The office includes a waiting room with a children’s play area, a consultation room, exam rooms, doctors’ offices, and a central nurse’s station.  The majority of the exam rooms are located on the exterior walls in order to provide views to the outside.  The staff wanted the space to be warm and inviting, so wood-look floors were used in the waiting area and exam rooms.  Carpet is used at the nurse’s station to minimize noise in the hallways.  Brightly-colored accent paints were used in the exam rooms and in common areas.

One of the unique features of the office is the children’s waiting area.  LSW helped the client develop ideas for the waiting area, ultimately deciding on a home-like setting with a playhouse and picket fence enclosure.  The doctors worked directly with the contractor to create the space.  Additionally, a smaller door was provided for children passing through to the exam areas.